Ще накажат ли Неймар: Какво точно се случи и какви са реакциите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В мача от 22-ия кръг на френската Лига 1 между Пари Сен Жермен и Монпелие се случи нещо, който предизвика недоволство не само на парижките футболисти, но и на феновете. Футболистът на ПСЖ Неймар реши да демонстрира уменията си и приложи много зрелищен финт. Съдията обаче го зачете това като неуважение към противниковия отбор.

За какво беше наказан Неймар?
В 37-ата минута на мача Неймар, който се намираше с топката в ъгловия флаг, реши да направи финт, тип „дъга“. Бразилецът спечели аут, но след това реферът Джером Брисар се намеси. Френският рефер реши, че постъпката на Неймар е израз на неуважение към другия отбор и му показва жълт картон.

Спорът продължил извън терена. Отравяйки се към съблекалнята, Неймар споделил недоволството си пред съотборника си Марко Веррати. Реферът обаче дочул разговора им и казал на бразилеца да се успокои. В отговор на забележката Неймар започнал да спори със съдията. Понеже говорил на родния си португалски, реферът искал да преминат на френски, но Неймар го отрязал грубо. Сега нападателят е изправен пред дисквалификация.

След мача бразилецът публикува в своя “Instagram” снимка с текст: “Просто играя футбол”.

Ще накажат ли Неймар: Какво точно се случи и какви са реакциите 1

Реакцията на феновете
Феновете на парижкия клуб посрещнаха Неймар на стадиона с овации, а в социалните мрежи заваляха постове на недоволство заради решението на Брисар. Някои дори се шегуваха, че жълтият картон е показан на бразилеца единствено заради розовата му коса.
Ето и още реакции:

„Много смешно. Представете си, да ви накажат за това, че сте добър специалист в определена област. Дали това щеше да се случи с Меси или Кристиано? Едва ли. ”

„Добре дошли във Франция. Страна от хора, които считат себе си за най-добрите, но които мразят хората най-много. “

„Неймар получи жълт картон за високите си постижения. Ясно, че не харесват косата му, но уменията са си част от играта. ”

„Смешно е, че хората гледат на Роналдиньо като на бог, но когато Неймар демонстрира също толкова отлични умения съдията приема това като неспортсменско поведение. Голямо е лицемерието от страна на съдията. ”

„Мразя такива съдии. Неймар не е виновен, че притежава изумителни умения. ”

“Съжалявам, че той все още трябва да играе в тази мъртва лига.”

„Той получи жълт картон заради розовата си коса. Всичко е съвсем ясно. “