google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Феновете на ,,каталунците" с нетърпение очакват нови попълнения

Старши треньорът на Барселона – Ханзи Флик предполога, че клубът му няма да привлича нови вътрешни полузащитници това лято, твърдейки, че има „достатъчно играчи“ в тази зона на терена.

Към този момент единственото ново попълнение на Барселона това лято беше Пау Виктор, като 22-годишният нападател пристигна с постоянен трансфер от Жирона след успешен престой под наем в Барселона Б през миналия сезон. Говори се обаче, че каталунският гранд е все по-близо до привличането на испанския национал Дани Олмо от РБ Лайпциг.

Барселона също беше свързвана с редица халфове това лято и наскоро позволи на Ориол Ромеу да се върне под наем в Жирона за сезон 2024-25. Флик обаче каза, че взимането на нов опорен полузащитник не е приоритет за клуба, въпреки факта, че Педри, Гави и Френки де Йонг в момента са извън терена поради контузии.

– „Имаме няколко контузени полузащитници, които са световна класа. Когато се върнат, ще бъдем по-добър отбор и мисля, че имам достатъчно играчи в тази зона“, бяха точните думи на германския треньор пред репортери след приятелския мач с Милан във вторник.

Барселона завърши турнето си в САЩ с равенство 2-2 срещу Милан, преди да загуби с дузпи от италианския гранд. Андреас Кристенсен и Марк Касадо започнаха в центъра на полузащитата срещу отбора от Серия А, като Илкай Гюндоган действаше като плеймейкър зад Робърт Левандовски, който вкара 2 гола в Мериленд.