Ще приюти ли Флорида UFC 249?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от големите въпроси в ММА към момента е къде ще се проведе дългоочакваното събитие UFC 249, което трябва да изправи един срещу друг дагестанския шампион в лека категория Хабиб Нурмагомедов и  атрактивния претендент Тони Фъргюсън. След изказването на Дейна Уайт, че вече има яснота за точното място на провеждане, букмейкърите започнаха да наддават на коя дестинация са се спрели от най-голямата организация в света на смесените бойни изкуства.

Според тях най-голям шанс да приеме събитието има Флорида. Веднага след Флорида се нарждат Обединените Арабски Емирства и Русия, а на последните места остават екзотични и доста нетрадиционни дестинации – Зона 51, международни води и Южна Корея. Ето и точните коефициенти за мястото, на което да се проведе бойната вечер.

Коефициент за Флорида – 3,00

Коефициент за Обединени арабски емирства – 4,50

Коефициент за Русия – 5,00

Коефициент за Мексико – 6,00

Коефициент за Саудитска Арабия – 10,00

Коефициент за Южна Африка – 11,00

Коефициент за Невада – 15,00

Коефициент за международни води – 26,00

Коефициент за зона 51 – 81,00

Коефициент за Южна Корея – 101,00

Междувременно стана ясно, че президентът на организацията Дейна Уайт работи сериозно по организирането на ивента с идеята файткартата да се превърне в една от най-атрактивните в историята на промоутъра, а освен сблъсъкът между Нурмагомедов и Фъргюсън, Уайт работи за включването на още един солиден сблъсък, само че в тежка категория – Франсис Нгану срещу Розенструик, които трябваше да се изправят този уикенд в Охайо.

„В момента се опитваме да създадем най-яката карта в историята на спорта. Някои от тези неща ще се получат, а други няма. Опитваме се да видим какво ще се получи и какво няма. Да, Франсис е един от тези, които искаме да включим в бойната карта на UFC 249. Да, негов опонент остава Розенструик“, обяви Уайт в скорошно интервю.

Възможно ли е събитие на UFC при закрити врати да се превърне в едно от най-атрактивните за всички времена? Предстои да разберем.