Ще се обсъжда нов вариант за приключването на efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изпълкомът на БФС ще обсъди нов вариант за завършек нa сезона в еfbet Лига. Срещата ще се състои в понеделник в 13:00 ч. на Националната база в “Бояна”, съобщава “24 часа”.

След като вчера бе обявено, че извънредното положение се удължава до 13 май, на отборите от efbet Лига ще бъдат дадени 2-3 седмици за подготовка. През юни ще се проведат последните два кръга от редовния сезон на efbet лига, както и 1/2-финалите и финалът за купата на България. С тези двубои ще завърши и изиграването на сезона, а през юли ще стартира новото първенство. Баражит за класиране в Лига Европа между седмия и четвъртия в класирането ще отпадне.

Във Втора лига ще се проведат плейофи за влизане. Отборите на Септември и ЦСКА 1948 ще изиграят два мача при разменено гостуване, като победителят от сблъсъка ще заеме мястото на Витоша Бистрица, а загубилият също ще има шанс да влезе в елита. Той ще отиде на бараж срещу 13-ия в класирането, който в момента е Дунав Русе. Отборите на Локомотив София и Монтана по същия начин ще определят кой ще се изправи срещу 12-ия от efbet първенство.

Два тима от Втора лига неофициално обявиха пред БФС, че няма да продължат първенството. Става въпрос за Локомотив ГО и Ботев Гълъбово.