Ще се справи ли Левски на Топчо с тежката програма в плейофите?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" ще имат три гостувания плюс домакинства на Лудогорец и Черно море

През този уикенд стартират плейофите на efbet Лига – ще се изиграят най-интересните двубои за сезон 2022/23. Отборът на Левски влиза в мачовете на истината като 4-ти в класирането на Първа лига. “Сините” имат 54 точки – на пет зад третия ЦСКА 1948 и само с една повече от петия Черно море. Левски има трудна програма в плейофите и тези пет мача ще дадат отговор на въпроса дали тимът воден от Елин Топузаков ще успее да се справи и да се пребори за място в Лига на Конференциите.

Разбира се, този тим на Левски е изграден от Станимир Стоилов, но най-успешният треньор на “сините” през 21-ви век няма да бъде на треньорската скамейка. Там ще бъде Елин Топузаков и той ще носи отговорност за резултатите. Още в първия мач от плейофите тимът на Левски трябва да покаже най-доброто си лице – гостуване на ЦСКА 1948. “Сините” не успяха да вкарат гол на този съперник през сезона, като записаха поражение с 0:1 като гости и 0:0 на “Герена”. Евентуално поражение в Бистрица на 99% ще сложи край на надеждите на тима за място в топ 3.

След това програмата няма да стане по-лека за “сините”. Те ще гостуват на Локомотив Пловдив – съперник от когото загубиха с 0:1 преди няколко дни на “Лаута”.

След мача със “смърфовете” Левски приема Черно море – на хартия най-лесният двубой за “сините” в плейофите. Черно море може и да е задминал “сините” до тази среща, като мачът ще бъде битка за 4-ото място.

В оставащите две срещи от плейофите, Левски ще играе с борещите се за титлата отбори – Лудогорец и ЦСКА. “Сините” ще приемат разградчани в началото на месец юни, а за финал на сезона ще играят срещу тима на Саша Илич, като е възможно дербито да реши титлата в българското първенство.