Ще успее ли Пирин да оправдае очакванията?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Орлетата“ разполагат с атрактивни футболисти, но и с достатъчно сериозни първи цифри на ЕГН-то им.

Безспорно отборът на Пирин ще прикове вниманието и любопитството към себе си в началото на предстоящия шампионат. Благоевградчани се завърнаха по впечатляващ начин в елита, а амбициите, които ръководството на тима афишира, са големи. Изпълнителният директор на „орлетата“ Таско Тасков наскоро заяви, че клубът ще бъде фактор в българското първенство и отбор, с когото всеки ще трябва се съобразява.

Ще успее ли Пирин да оправдае очакванията? 1

През последната година в Благоевград прилагат определен стил в своята селекция – привличане на атрактивни футболни имена с история, опит и визитка, но и в напреднала възраст.

Легионът от ветерани в Пирин продължава да набъбва. Към комплекта от Манолев и Бодуров, бяха добавени Петър Занев, Светослав Дяков и Станислав Костов.

Любопитно е, че понастоящем отборът на Пирин може да извади титулярна единайсеторка, в която под 29 години ще бъде само вратарят – Шейтанов. В центъра на отбраната ще застанат бившите футболисти на ЦСКА Николай Бодуров и Петър Занев. На позицията  ляв и десен бек до тях ще действат Орлин Старокин и Александър Дюлгеров. Общата възраст на четиримата в защитния вал се равнява на 136 години!

В халфовата линия огромен опит, класа и тежка визитка, акумулират Станислав Манолев и Светльо Дяков, а до тях ще бъдат съответно Антон Карачанаков и Бенгюзов. На върха на атаката остават Преслав Йорданов и новопривлеченият Станислав Костов.

Средната възраст на футболистите в така сформирания състав е почти 33 години!

Никой не би отрекъл  качествата на тези играчи, но въпросът е дали в момента те изглеждат конкурентноспособни за маратона в Първа лига. Тази сплав от ветерани се очаква да стартира добре, макар че жегите през юли и август могат да повлияят в негативна посока и с натрупването на мачовете батериите на тези футболисти да започнат все повече да падат.

Все пак за всеки привърженик на Пирин, а и за неутралния фен, ще бъде интересно да наблюдава в един отбор играчи като Манолев, Бодуров, Занев, Дяков, Старокин и компания.