Стивън Джерард не иска преждевременен край на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Според Стивън Джерард – старши треньорът на шотландския футболен клуб „Рейнджърс“ , мачовете от Премиършип доиграят дори и при затворени врати. Той не смята, че сезонът трябва да приключи преждевременно, заради епидемията от коронавирус.

„Коронавирусната криза може да затрудни завършването на сезона на SPFL“, заяви изпълнителният директор на Шотландската професионална футболна лига – Нийл Донкастър.

Това накара феновете на Рейнджърс да започнат да се притесняват, че Селтик може да получи деветата си поредна титла от SPFL без да довърши своите мачове.

Според  Стивън Джерард би било голям срам за всички от цяла Европа и останалия свят, ако първенствата и състезанията не успеят да се завършат и смята, че не е честно спрямо хората, които са получили възможност да присъстват на мачове.

“Така че не искам да виждам каквото и да е спиране в момента. Ако ни кажат, че единственият начин да приключим сезона е да играем зад затворени врати и ни кажат да направим това, ние ще ги послушаме”, сподели Джерард.

Рейнджърс ще приеме отбора на Байер Леверкузен в мач от осминафиналите на Лига Европа в четвъртък, като раваншът , който ще се проведе в Германия, ще се играе  при затворени врати поради опасения от коронавируса.

“Не съм доволен от това. Това е ясно”, каза Джерард. „Футболът е тясно свързан с атмосферата и феновете,както и възможността, която те получават  да подкрепят отбора си, особено когато става въпрос за такъв етап от състезание.“

“Знам нашите привърженици колко са развълнувани. Ситуацията не е приятна и за двата клуба, но положението е такова, каквото е. Всички трябва да следваме експертите в тази ситуация и да правим това, което ни е казано“, сподели Стиви. „Не съм експерт в това отношение и не мога да давам съвети в тази ситуация. Това е много специфична ситуация, с която никога не съм се сблъсквал преди и съм сигурен, че феновете ще правят това, което искат.“

“Така че наистина не съм сигурен какъв съвет да им дам. Ако вече са си закупили самолетни билети и искат да подкрепят тима под каквато и да е форма,  въпреки ситуацията, аз ще ги подкрепя.”