Бивш журналист става треньор на отбор от Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Греъм Сунес ще се завърне към треньорската професия

Журналистът на Sky Sports Греъм Сунес, който вече не е част от екипа на телевизията е на крачка от сензационно завръщане в треньорската професия, съобщава “The Sun”. Според изданието той може да поеме шотландския Рейндържс за втори път в кариерата си след като той водеше тима през периода между 1986-1991 година.

Името на Сунес е добре познато на старата генерация футболни фенове.  През кариерата си на футболист той е играл за Рейнджърс, Тотнъм, Сампдория и Ливърпул. Той постига най-големите си успехи в своята кариера с екипа на мърсисайдци. Сунес е печелил трофея в Шампионска лига три пъти, ставал е шампион на Англия 5 пъти и е печелил суперкупата на страната още 3 пъти.

Той по-късно става и треньор на Ливърпул, с които успява да спечели единствения трофей, който му се е изплъзнал докато е бил футболист – ФА Къп. Неговите най-големи успехи в треньорската професия обаче са именно начело на Рейнджърс, с които печели 7 трофея в рамките на 5 години.

Сунес обаче със сигурност ще липсва на всички следящи Sky Sports. Неговите дебати с легенди на Манчестър Юнайтед като Гари Невил и Рой Кийн винаги са събирали голяма гледаемост поради заряда, който те вкарват в тях, поради факта че защитават двата най-големи съперника в Англия.