Стоев: Нищожен е шансът да остана в Локомотив!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Това петно, което ми лепват върху кариерата, няма как да го изтрия."

Стойчо Стоев коментира след поредното поражение за сезона този път от Етър с 1:3, че е взел решение да напусне тимът от квартал “Надежда”. По неговите думи шансът да остане начело на родния си клуб е нищожен, а тепърва предстои разговор с ръководството. Стоев допълни, че петното, което му се лепва върху кариерата, няма как да го изтрие. Наставникът говори още за причините, довели до всички това.

„Когато не влагаш сърце, спортен хъс, агресия, отдавам го и на безхарактерност. Играем срещу отбор, който е с по-малко точки и да се притесняваш, да бързаш при почти всяка топка, да не се опиташ да натиснеш противника. Съвсем различно се получава от това, което тренираме“, започна той.

„Футболистите са апатични, много съм разочарован. Това ми е родният клуб. Дойдох с амбицията нещо да променя, да създам един приличен отбор. Не виждам как ще се получи. Ще преосмисля тази вечер нещата, по-скоро „не“, отколкото „да“ да продължа. Това петно, което ми лепват върху кариерата, няма как да го изтрия. Нервите, които влагам с помощниците и да не ни защитават, за мен е безразлично. Много илюзорен и нищожен е шансът да преосмисля моето решение“, продължи Стоев.

„Ще говоря с ръководството. Да гледам отстрани, да съм безсилен и нищо да не се получава. Този мач беше апогея на всичко. Не мога да вляза в самите футболисти и да ги направя отбор. Толкова много тактически и технически грешки. Те излизат бездушни. Само като ги видя на полувремето как няма нерв в тях и ми става ясно какво предстои. Може би няма хора, които да вдигнат другите – умълчани и умислени. Не може да излезеш на терена и да не се опиташ да направиш всичко възможно. Ние просто съблюдаваме, придружаваме. Когато сме с топката, грешки, грешки, грешки, грешки, грешки… Толкова много грешки виждам за пръв път в моята кариера. Ние играем само на крак и само назад. Не използваме празните пространства и не правим това, което тренираме. Болно ми е. Това ми е родният клуб. Дойдох с друга нагласа, но не се получи“.

„Комплексни са причините. Няма хора, които да поведат другите. Или го имаш в сърцето, или го нямаш. Няма как да ти се влее. Най-малкото е да опиташ. Това безверие, което имат, неувереността наистина ме разочарова. Това е“, завърши бившият старши-треньор на Лудогорец и Левски.