google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сестрите заеха трето място в Група D

Българската двойка – Габриела и Стефани Стоеви, приключи с победа участието си в олимпийския турнир по бадминтон при тандемите.

Сестрите успяха да надделеят над осмите в света Жонколпан Кититаракул/Равинда Прайонджай от Тайланд с 2:1 гейма (21:11, 16:21, 20:17) в среща от група D.

Успехът позволи на двукратните европейски шампионки Стоеви да заемат третото място в крайното класиране в потока, като по този начин те повториха представянето си на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година.

Нашите момичета, които заемат 12-а позиция в световната ранглиста, стартираха агресивно двубоя на честта и в паузата в първия гейм резултатът беше 11:6 точки в тяхна полза. Стоеви продължиха да доминират и стигнаха до 20:10, а след това реализираха втория геймпойнт след смаш на Габриела.

Във втората част тайландките започнаха по-концентрирано и поведоха с 3:0. Хасковлийките изравниха за 5:5, но паузата дойде при 9:11. Азиатките увеличиха преднината си и изравниха геймовете.

В решаващия гейм резултатът се движеше точка за точка. В края му сестри Стоеви стигнаха до 20:17 и реализираха първия си мачпойнт след перо в аут на Кититаракул.