Стоичков е в топ 100 на най-великите футболисти в историята
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английско списание включи Христо Стоичков в топ 100 на най-великите футболисти в историята

Легендата на българския футбол Христо Стоичков бе нареден на 89-о място в класацията на FourFourTwo за 100-те най-велики играчи в историята на най-великия спорт. FourFourTwo поставя Лионел Меси на първо място, като той е следван от Диего Марадона, Кристиано Роналдо, Пеле и Зидан.

Христо Стичков е в класацията пред легенди като Георге Хаджи (номер 100), Марио Кемпес (99), Кака (98), Джордж Уеа (97), Хавиер Санети (96 и др.

Английското списание отделя специално внимание на Камата. Те пишат, че Стоичков е подвижен нападател със славна непредвидимост и отчитат успехите му за българския национален отбор през 94-та година на Мондиала в САЩ.

“Стоичков беше опора на „дрийм тийма“ на Йохан Кройф в Барселона, който завоюва 4 поредни титли на Испания както и първата Купа на европейските шампиони за клуба в началото на 90-те. Българинът беше известен със своите импровизации и темпераментния си нрав (можете да видите защо Кройф го е взел), като допълваше своя директен дрибъл със своя полезен навик да хваща вратарите неподготвени със своите топовни изстрели от невероятни дистанции. Стоичков имаше подобни изяви и за националния си отбор, най-вече на Световното първенство през 1994-та. Неговите 6 гола в САЩ доведоха България до полуфинал и го направиха голмайстор на надпреварата. Отчетлив момент в кариерата му: неговото партньорство с Ромарио през кампанията 1993/94 по време на четвъртата шампионска кампания на „дрийм тийма“, довело до 54 гола, като то ще остане в историята като един от най-великите атакуващи тандеми.”