Официално: Станимир Стоилов е новият наставник на Гьозтепе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мъри подписа договор с турския клуб до 2026 г.

Реномираният български специалист Станимир Стоилов официално застана начело на втородивизионния турски Гьозтепе, съобщиха от клуба. В сряда Мъри ще проведе първото си занимание с футболистите на клуба от Измир.

Стоилов подписа договор с клуба за 2,5 години – до лятото на 2026-а. Бившият треньор на Левски ще има задачата да вкара Гьозтепе в елитната турска дивизия.

Станимир Стоилов ще направи дебют начелона Гьозтепе в мача срещу Тузласпор на стадион “Гюрсел Аксел” в Измир. Двубоят ще се проведе в неделя.

Гьозтепе е шести в класирането на втора турска дивизия след изиграни 12 мача. Отборът има 20 точки и голова разлика 13-8. Мъри ще трябва да подобри атаката на тима, тъй като лидерът в дивизията е с 33 вкарани попадения.

В новия тим на Станимир Стоилов има доста чуждестранни футболисти, сред които и опитният нападател Маме Диуф. 35-годишният футболист изкара цели шест години в състава на Стоук Сити, а в професионалната си кариера има и мачове за Манчестър Юнайтед през сезон 2009/10. Юношата на “червените дяволи” Алиу Траоре също ще бъде трениран от Станимир Стоилов.

Вижте спортните новини от днес