Стоичков: “Не мога да си представя, че няма да се класираме”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-успешният български футболист Христо Стоичков изрази увереността си, че националният ни отбор ще успее не само да надиграе Унгария, но и да се класира за финалите на европейското първенство идното лято.

“Представихме се много добре в последните две срещи – завършихме 1:1 с Ирландия 1:1 и загубихме с 0:1 от Уелс, но имахме много лош късмет,” коментира бившият селекционер на България пред унгарска медия.

“И затова съм сигурен, че ще спечелим срещу Унгария. След това излизаме срещу Исландия или Румъния. Не мога да си представя, че няма да сме на европейското първенство.”

България се изправя срещу Унгария в очаквания с голям интерес плейоф, който ще се играе в четвъртък на националния стадион “Васил Левски”.

Стоичков пък засипа със суперлативи настоящият предводител на Лъвовете.

“Георги Дерменджиев е фантастичен селекционер,” казва той. “Беше страхотен играч, а сега и треньор. Той е се десетина години по-голям от мен, не сме се засичали по време на моята кариера, но дълбоко го уважавам.

“Иначе настоящият национален тим е съставен предимно от момчета, които играят в българското първенство

Носителят на “Златната топка” признава, че не познава унагрския отбор.

“Не познавам нито един от днешния национален отбор на Унгария,” откровен е Ицо. “Помня обаче Лайош Детари, който беше фамозен футболист. Както и един вратар, винаги играеше със сив анцунг. Беше страхотен (б.р. – Габор Кирали).