Стоичков вдигнал скандал в Барса заради напускането на Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лео доставяше радост на децата не само в Барселона, а и по цял свят, заяви Ицо

Носителят на “Златната топка” Христо Стоичков разкри, че е разговарял на висок тон с хора от Барселона след миналогодишното напускане на аржентинската звезда Лео Меси.

Не е тайна, че Камата поддържа отлични отношения с футболиста на Пари Сен Жермен и неговото семейство.

“Меси е един мит, а за тях не може да се говори,” коментира Стоичков в интервю за ESPN. “Дали заслужава начина, по който си тръгна от Барса? Как не! Доста се накарах на всички, които допринесоха за това. Не мисля, че той го заслужаваше.

“Той доставяше радост на децата по цял свят, не само в Барселона. Виждали ли снимките сте момчето в Афганистан с торбичката? Ако питате някой от където и да е по света, той ще знае кой е Меси.

“Дали ме заболя от напускането му? В началото – да, но сега съм щастлив. Знаете ли защо? Защото аз имам много добро приятелство с него, баща му и семейството му. През първата година аз страдах, тъй като видях как страда един приятел. Все още му влияеше начина, по който си тръгна. Едно момче с лице, което не беше Лионел Меси.

“За мен това не беше той и си говорих с него. Казах му: “Първият или последният ще си? Колко играчи на Барселона са приключили своя цикъл там и са отишли другаде. Нищо не е станало. Щастлив ли си с жената? “Да”. Щастлив ли си с децата? “Да”. Тогава какво искаш да ти кажа? Денят не приключва с футбола.

“Как ми се струва той сега? Щастлив и тази година ще му се получи. Мондиала? Това е друго нещо, там са едва седем мача. Вие тук, които сте по-близо до националния отбор, знаете, че е рано да се каже дали Аржентина ще спечели Световното първенство, или не…”