Стоилов: Не можем да мечтаем за това, което имат Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Левски показва футбол и игра, но резултатите продължават да липсват", сподели Мъри.

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, съвсем логично бе разочарован след отпадането на “сините” на осминафиналната фаза от Лудогорец за Sesame Купа на България.

“Зелените” победиха столичния тим с 2:1 на стадион “Хювефарма Арена” в Разград и така Левски сдаде трофея, който завоюва след победа над ЦСКА.

„С оглед, че мачът беше равностоен – стана спектакъл, имахме и преимущество, но отново не реализирахме ситуациите, които имахме. С класата си Лудогорец реализира първите си две ситуации. Пропуснахме дузпа и не успяхме да се върнем“, започна Стоилов.

“Имаме нашите проблеми най-вече от към завършващата фаза. Създадохме положенията, но не ги реализирахме. Показахме, че можем да играем като равен с равен. Имахме възможно най-тежкия жребий. Нашите футболисти играха с голямо желание и амбиция. Всеки може да играе по-добре и да минимализираме грешките. Смятам, че не заслужавахме така да отпаднем от Купата“, добави Мъри.

„Създадохме напрежение в отбора на Лудогорец. Не можем да си позволим много смени. Ивелин Попов и Илиян Стефанов подобриха състоянието си. Те дълго време имаха контузии. Не можем да мечтаем за това, което имат Лудогорец. Футболистите се стараят и се опитват. Първите 2-3 удара в нашата врата бяха гола. Имахме ситуации, които още до почивката трябваше да реализираме. Левски показва футбол и игра, но резултатите продължават да липсват. Ако имахме както Лудогорец 5-6 смени, щяхме да ги направим и нямаше да се наруши ритъма по никакъв начин“, продължи Станимир Стоилов.

„Нека хората, които имат тези ангажименти, да коментират съдийството. Надявам се те да кажат, не аз. Надявам се скоро да има поводи за оптимизъм. Всички желания са изпълнение. Да видим. Работещите хора в клуба извършиха прекрасна работа през годината. Хората вярват в клуба”.

“Футболистите според мен играят с чест и достойнство. Резултатът все още ни бяга Все пак имахме изключително тежки два мача през три дни срещу Лудогорец, който може би е най-стабилният отбор през последните 10 години. Мисля, че се представихме добре“, коментира опитният специалист.

„На този етап нищо не очаквам откъм нови попълнения през зимната пауза. Всичко е спряно и сме на пауза. От доста време съм го казал“, обясни той.

„Дълга е зимната пауза, защото нямаме терени и стадиони. Според мен трябва да е по-дълга зимната пауза, защото февруари ще започнем да играем на ледени пързалки футбол. Надявам се клубът да се стабилизира финансово, да започне да излиза от тежкото състояние откъм ангажименти, които имаме към институциите. Тогава можем да мислим за подсилване в отбора и Левски ще стане хегемон по игра и поведение в първенството. Левски е в топ 2 като конкуренция и игра, заедно с Лудогорец. Трябваше да се прояви малко повече характер и да не се допускат такива грешки“.

„Кордоба няма вина за пропусната дузпа, аз съм човекът, който определя кой ще изпълни. Хосе му е тъжно, че не може да отбележи. Няма да търся вината в него. Трябва да работим малко повече и да се подобряваме. Дузпите през тази година се оказаха прокоба за нашия отбор”, убеден е Стоилов.

„Според мен Левски надигра Лудогорец. Създадохме огромни проблеми особено през първото полувреме. Пак казвам два равностойни отбора, за съжаление с негативен край. Като амбиция, като стил, съм доволен, не ми харесаха резултатите само. Има според мен светлина в тунела. Ако не се подсилим с класа, ще се подсилим с работа. Това ще е пътят на Левски. Всичко ще зависи как ще се развие клубът“, каза още Станимир Стоилов.