Стоилов: Психологическото преимущество е на страната на Астана
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Имам симпатии към Астана, не е тайна за никого", обяви той преди втория мач на казахстанците с Лудогорец.

Бившият старши треньор на Левски – Станимир Стоилов, получи покана от Астана да посети срещата-реванш на отбора с Лудогорец от третия квалификационен кръг в Лига Европа.

Мъри сподели очакванията си от втория мач между двата тима пред “Diema Sport” за предаването “Домът на футбола”.

“Имах среща с моите приятели – в случая треньори на Астана. Поканата е да дойда на мача, гледах тренировката. Беше приятно да се видим. Имах прекрасни пет години в Астана и в казахстанския футбол”, заяви Стоилов.

“В България се говори много за кой какво пита. Никой не е питал. А аз и за Астана не мога да дам информация, защото не съм гледал отбора от 4 години. С Лудогорец съм по-запознат. Двата щаба са достатъчно опитни и подготвени”, обяви Мъри.

“Беше приятно, има останали футболисти от мое време. Имаше и един, на когото аз дадох път. В интерес на истината и двата отбора имаха шансове. Астана имаше повече и заслужено за мен спечели. Сега мисля, че Лудогорец ще бъдат по-мотивирани. Те са показали, че могат да обръщат двубои. Надявам се и утре да има двубой с голям ритъм”, обяви специалистът.

“Има отстъпление в Казахстан откъм финансиране, а това най-често означава и че има като качество. Астана може и да не е на нивото отпреди, но след като гледах мача с Лудогорец, съм приятно изненадан. Защо пък Астана да не е по-добър? Астана е моят втори футболен дом, Лудогорец е български отбор. Имам симпатии към Астана, не е тайна за никого. Напълно нормално. Който е по-добър, да продължи. Психологическото преимущество е на страната на Астана. Може да се получи двубой на нивото на първия, дано и българските привърженици останат доволни”, коментира Стоилов.

“На този етап не е възможно да ме видите край тъчлинията, нека не говорим за това сега”, каза още той.