Стойчо Стоилов работи здраво по селекцията на ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" ще се подсилват с играчи от Южна Америка

Стойчо Стоилов работи по лятната селекция на ЦСКА. Доскорошният главен мениджър на “червените” е бил в Южна Америка преди няколко дни и е наблюдавал няколко футболисти, които може да бъдат привлечени на “Армията”. Както е известно в края на юли миналата година Стоилов официално се раздели с ЦСКА, но все още участва в селекцията на клуба и гледа футболисти.

Стойчо Стоилов има много добри контакти в Южна Америка, откъдето доведе доста футболисти – първо в Литекс, след което и в ЦСКА. Бразилия и Колумбия са основните пазари, от които ЦСКА взима играчи в последно време. Точно от тези две държави бяха привлечени и двете зимни попълнения на тима през настоящата кампания. От колумбийския Атлетико Уйла пристигна Брайън Морено, а от втородивизионния бразилски Бруске – Маурисио Гарсес. И двамата до този момент разочароват с изявите си, като Морено е бил на терена по-малко от 30 минути. В последно време Гарсес получавава малко повече шансове за изява.

Въпреки неуспеха с Гарсес и Морено, “армейците” отново ще търсят играчи от Южна Америка. Често ЦСКА има голям успех с привличането на футболисти от този континент, като в момента ярък пример е голмайсторът на тима Жорди Кайседо.