Стоянович: Разбрах веднага колко много значи Левски за хората
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Много е трудно да се носи фланелката на Левски, напрежението е голямо", споделя треньорът на "сините"

Наставникът на Левски Славиша Стоянович даде обширно интервю в предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Още в първия си престой на “Герена” специалистът е разбрал колко много значи Левски за хората. Треньорът на столичани заяви, че не е лесно да се носи фланелката на Левски, като също така говори и как е преминала подготовката в Хърватия.

“Пррибахме се от подготовката в Хърватия и сега започваме работа в София. Готвим се за първия мач от пролетния полусезон. Със сигурност сме направили по-различни крачки в сравнение с есента. Направихме хубава подготовка. Прави впечатление, че момчетата са на по-различно ниво. Надявам се това, което показаха по време на подготовката, да го демонстрират и в шампионата. Всичко беше наред там – времето, хубави двубои. Възможно е да има нови играчи, които ще пристигнат, а онези, които са дошли скоро, трябва да се запознават с отбора, но ще видим какво ще стане”, заяви Стоянович.

“Много е трудно сега, когато не е възможно да се пътува и да се гледат футболисти на живо, невъзможно е заради рестрикциите и мерките в различните държави. Гледаш футболистите на видео, а там всички са добре, но все пак трябва да се довериш. Допитваш се до бивши треньори и съотборници, не беше лесно. За тези, които нямат европейски паспорти, пък е по-трудно заради документация, логистика. Имах едно в главата си през декември, а друго се случи. Надявам се играчите по-бързо да се адаптират, да разберат какво значи Левски за привържениците. Изключително е трудно да се носи тази фланелка, напрежението е голямо”, сподели треньорът на Левски.

“Преди да дойда в Левски, познавах клуба, нормално е. Знаех величината на този отбор. Но като започнах работа в клуба имах късмета да стартирам с поредни победи, като усетих любовта на хората към отбора, колко много значи Левски за тях по улицата, в ресторанта, на митницата… Липсваха ми такива неща в моя живот, бях шампион на Югославия, взимал съм и суперкупа, мачове в квалификациите в Шампионска лига и на национални отбори, но само в Звезда и тук усещам тази любов. От първия момент имах подкрепа. Това е много важно – любовта и подкрепата, а не парите”, заяви Славиша Стоянович.

Стоянович се обърна и към феновете на Левски, като заяви, че това което правят за клуба е уникално.

“Рядко се вижда такава любов! Повярвайте, много треньори биха плащали, за да имат пълен стадион и такава подкрепа, но сега това не е възможно. Първо трябва да оцелеем, да играем добре когато има възможност да преследваме трофеи”, сподели словенецът.