Левски победи Черно море на “Герена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Единственото попадение за "сините" реализира Джевад Ел Джемили в средата на втората част, а с успеха столичани са на четири пункта от първото място.

Левски постигна ценна победа срещу Черно море при домакинството си на стадион “Георги Аспарухов”. Единственото попадение за “сините” реализира Джевад Ел Джемили в средата на втората част, а с успеха столичани са на четири пункта от първото място.

Първата опасна възможност в срещата бе на сметката на Левски. В 7-ата минута Иван Дюлгеров се опита да изчисти топката, но в тялото на Цветомир Панов. Роналдо се оказа печеливш от ситуацията и се опита да стреля към опразнената врата, но твърде несполучливо.

В 18-ата минута Влатко Дробаров влезе с бутоните си в глезена на Джавад ел Джемили. Главният рефер Никола Попов вдигна първоначално жълт картон, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР северномакедонецът получи директен червен картон.

Черно море получи правото да изпълни пряк свободен удар в 43-ата минута. Пабло Гарсия стреля и потърси горния десен ъгъл на вратата, пазена от Николай Михайлов, но не успя да намери очертанията.

Дарлан комбинира на късо с Джавад ел Джемили, който бе изпуснат от защитниците на Черно море. Футболистът на Левски напредна чрез дрибъл и стреля техничено от границата на наказателното поле. Иван Дюлгеров докосна топката, но с помощта на напречната греда кълбото влезе в мрежата, а Ел Джемили даде аванс на Левски в 57-ата минута.

Дарлан стреля директно от пряк свободен ъгъл от малък ъгъл, но Иван Дюлгеров внимаваше и успя да отрази в 71-ата минута.

Уелтон комбинира на двойно с Цунами, след което получи топката пред вратата, но не успя да преодолее Дюлгеров, който умело успя да скъси ъгъла в 76-ата минута.