С гол шедьовър ЦСКА 1948 отново победи Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" с дубъл над "сините" през сезон 2023/24

ЦСКА 1948 записа победа с 1:0 над Левски в един от най-интересните двубои от 16-ия кръг на efbet Лига. Бразилската перла в селекцията на домакините – Педриньо, вкара единствения гол през второто полувреме със страхотен шут от сериозна дистанция. Домакините завършиха мача с човек по-малко, след като Антонио Вутов бе изгонен в 79-ата минута, но “червените” успяха да съхранят аванса си.

С този ценен успех съставът на ЦСКА 1948 вече е 6-ти в класирането на Първа лига с актив от 26 точки, измествайки Арда. Отборът на Левски остана с 27 пункта и е на 5-ото място, като регистрира трети пореден мач без победа.

В началните минути на срещата Георги Русев пропусна две страхотни ситуации сам срещу вратаря. Докато при първата имаше засада в хода на атаката на “червените”, то при второто положение Русев бе в редовна позиция и направи сериозен пропуск.

В следващите минути Левски бе по-активен, но не успя да затрудни серизоно Даниел Наумов. В 40-ата минута Марин Петков прати топката в страничния стълб.

В 60-ата минута Педриньо даде аванс на ЦСКА 194. Бразилецът шутира силно от около 30 метра и не остави шансове на Пламен Андреев – 1:0.

В 72-рата минута Патрик-Габриел Галчев направи сериозен пропуск. Той получи подаване от Цунами в наказателното поле и от добра позиция стреля в аут.

Седем минути по-късно Антонио Вутов влезе опасно в тялото на Пламен Андреев и получи жълт картон. Главният рефер Драгомир Драганов разгледа ситуацията чрез ВАР и показа директен червен картон на юношата на “сините”.

В 86-ата минута Роналдо пропусна изгодна ситуация за изравнителен гол. Левски така и не успя да се разпише в Бистрица и остана с празни ръце от срещата.