Дортмунд с нова победа над Нюкасъл и гледа към елиминациите в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" поведоха временно в група "F" на Шампионска лига

Борусия Дортмунд победи Нюкасъл с 2:0 на “Сигнал Идуна Парк” в среща от 4-ия кръг на група F в турнира Шампионска лига. “Жълто-черните” отново сразиха английския си съперник и гледат смело към елиминациите в състезанието. Тази вечер попаденията за Борусия реализираха Никлас Фюлкруг и Юлиан Бранд.

“Свраките” се надяваха на положителен резултат срещу този съперник след поражението с 0:1 у дома на 25 октомври. Нюкасъл обаче не успя да вкара на Борусия и във втория двубой на “Сигнал Идуна Парк”, тръгвайки си без точка от Дортмунд. “Джордитата” останаха с актив от 4 точки на 3-ото място в групата, докато немският гранд е лидер със 7 пункта – с един пред ПСЖ, който по-късно гостува на Милан.

Борусия Дортмунд имаше леко предимство през първото полувреме на сблъсъка. Домакините поведоха в 26-ата минута, когато Забицер и Фюлкруг комбинираха по отличен начин, като последният прати топката във вратата на Ник Поуп – 1:0. Тимът на Един Терзич се прибра с гол аванс на почивката.

Нюкасъл се опита през второто полувреме да играе с повече агресия, но трудно създаваше голови положения и разчиташе главно на статични положения. В 79-ата минута гостите имаха корнер, но след него се стигна до гол във вратата им. Карим Адейеми пусна отличен пас към Юлиан Бранд, който напредна в половината на съперника и с прецизен удар вкара за 2:0.

Този гол тотално сломи Нюкасъл и мачът на “Сигнал Идуна Парк” се доигра. В следващия кръг английският тим гостува на ПСЖ на 28 ноември, докато Борусия Дортмунд ще излезе на “Сан Сиро” за двубой с Милан.

Шампионската лига е най-престижното клубно футболно състезание в света. Ако искате да залагате на предстоящите двубои и да получите най-добрите коефициенти, посетете страницата bet365 com регистрация и създайте своя акаунт още днес.