Страх от ЦСКА София разтресе Босна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Името ЦСКА София очевидно все още всява притеснение из Европа.

Поредният пример за това дойде от Босна и Херцеговина, чиито представители Железничар (Сараево) и Борац (Баня Лука) поставиха Червените сред най-нежеланите съперници в Лига Европа.

Двата босненски тима са сред непоставените в първия квалификационен кръг на надпреварата, докато Армейците са в урната на фаворитите.

„Железничар и Борац могат да изтеглят съперник от Скандинавия до Казахстан,” пишат местните медии. “Жребият ще бъде доста опасен, а сред най-нежеланите съперници са българският ЦСКА, шведският Хамарби, шотландският Абърдийн, швейцарският Сервет, полският Лех и словенският Олимпия.”

Жребият за първия квалификационен кръг на турнира е в понеделник, 10 август. В него ще участват общо 94 тима, които ще оформят 47 двойки.

Часове преди старта на церемонията от УЕФА ще направят разбивки – ще има 7 групи от по 10 отбора и 2 по 12 (във всяка от тях половината са поставени, а другата половина са непоставени).

На жребия няма да бъдат теглени имена на отбори, а просто на позиции (например може да бъде изтеглено 7 и 4, което означава, че седмият отбор от всяка група ще мери сили с 4-тия от други).