Страхотен гол на Курьор върна Черно море на победния път
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Моряците" надвиха Ботев Враца с 2:1 на "Тича"

Черно море победи Ботев Враца с резултат 2:1 в мач от 13-ия кръг на родното първенство efbet Лига. В герой за “моряците” отново се превърна Матиас Курьор, който вкара победния гол за своя тим в 80-ата минута. Така Черно море се върна на победния път след два мача без успех и се доближи до Топ 6.

Възпитаниците на Илиан Илиев започнаха двубоя по-активно и можеха да поведат в 16-ата минута, но Касми и Курьор пропуснаха да се разпишат. Малко след това и Ботев Враца имаше шанс за гол чрез Юлиан Ненов, чийто удар обаче срещна напречната греда.

Черно море поведе в резултата в 32-ата минута. Файсел Касми напредна по десния фланг, справи се с противник и намери добра позиция за удар като с прекрасен изстрел с левия крак не остави шансове на стража на гостите Христо Митов – 1:0.

В 40-ата минута Черно море можеше да удвои аванса си след добра атака, но вратарят на врачани се намеси при удар на Леандро Андраде.

В 45-ата минута Алассане Н’Диайе възстанови равенството. Той се разписа с глава след центриране от корнер на Том и лоша намеса на вратаря на домакините Иван Дичевски – 1:1.

Две минути след началото на втората част Васил Панайотов можеше да даде аванс на домакините, но ударът му бе неточен. Малко след това Черно море имаше нов добър шанс за гол, но Курьор не успя да засече подаване на Илиан Илиев.

Черно море вкара решителния втори гол в 80-ата минута. Касми изведе Матиас Курьор на отлична позиция и звездата на домакините се разписа от воле за крайното 2:1.

С този си успех варненци събраха 18 точки в своя актив, заемайки 7-ото място в класирането, докато Ботев Враца остана на 8-ата позиция с 15 пункта.