Страхотен Левски елиминира ПАОК от Европа насред Солун
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Препълненият "Тумба" остана в шок след 1:1 и два червени картона за домакините

Левски успя да направи почти немислимото и елиминира гръцкия гранд ПАОК от Лигата на конференциите! Момчетата на Станимир Стоилов не се дадоха на съперника си и в Солун и завършиха 1:1 пред препълнения стадион “Тумба”. Така с общ резултат 3:1 “сините” продължават смело напред в Европа.

Левски започна сблъсъка досущ като мача на “Герена” – с висока преса в началните минути на мача. В 10-ата минута след изпълнение на корнер можеше да се стигне до опасна контраатака на ПАОК след грешка на Филип Кръстев, но Жереми Петрис беше бърз и успя да изпревари Николас Калята.

Първият удар към вратата на столичани дойде в 16-ата минута. Тогава Нарей овладя пред наказателното поле и мигновено шутира, но покрай вратата.

В 25-ата минута Левски дочака да нанесе общо третия си удар в сблъсъка. Лефтерис Лирацис сбърка върната топка към Котарски, Роналдо пресече паса, финтира хърватския страж и останал на празна врата не сбърка да прати кълбото в мрежата!

Страхотен Левски елиминира ПАОК от Европа насред Солун 1

В 36-ата минута Келиан ван дер Каап се включи в атака, справи се с Янис Каргас и навлезе в наказателното поле, след което стреля силно, но Котарски изби в корнер. Три минути преди почивката “сините” организираха опасна контраатака, след като Роналдо успя да изпревари Каргас но последвалият пас към Билал Бари не се получи.

Страхотен Левски елиминира ПАОК от Европа насред Солун 2

Шест минути след началото на второто полувреме Уелтън проби отдясно, увлече двама защитници в наказателното поле и с пета намери Георги Миланов, но халфът не успя да се ориентира достатъчно бързо за удар и беше блокиран.

Страхотен Левски елиминира ПАОК от Европа насред Солун 3

ПАОК все пак стигна до изравнителен гол в 56-аа минута. Филип Кръстев не успя да отиграе добре топката в половината на “сините” и Бисесвар вената успя да изведе Тиаго Дантас сам срещу Михайлов, където вече нямаше шанс за стража на “сините” да направи каквото и да е било, освен да извади топката от мрежата си.

В 65-ата минута Левски получи право да изпълни пряк свободен удар на около 20 метра от вратата за нарушение на Каргас срещу Роналдо. Зад топката застана Георги Миланов, който отправи опасен удар, но Котарски успя да улови. В 72-ата минута Левски получи сериозен бонус, след като домакините останаха с човек по-малко. Уелтън направи поредния си силен пробив през центъра, и Дъглас Аугусто се хвърли в краката му, като не успя да играе с топкат. Халфът на домакините получи втори жълт картон и се насочи към съблекалнята.

Неочаквано, появилият се на почивката капитан и голяма звезда на ПАОК – Виейриня си изпроси два жълти картона в рамките на секунди. Първо той извърши фаул, за който беше декориран в жълто, а след това започна да беснее срещу съдията и това му донесе червен картон.

В самия край Уелтън имаше златен шанс, след като се откъсна сам срещу стража на домакините и можеше да донесе и победата за “сините”, но стреля покрай целта.

Фото:СтартФото