Странно – Стамен Белчев вижда израстване
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според бившия наставник на Армейците няма фаворит в двойката ЦСКА София - Базел

Бившият старши треньор на ЦСКА София Стамен Белчев направи любопитна оценка в навечерието на плейофите на българските тимове.

Според него родните отбори са демонстрирали израстване, като той се аргументира с достигането на ЦСКА и Лудогорец до тази фаза в континенталните надпревари и драматичното отпадане на Левски.

„Има израстване,” заяви Белчев пред Дарик радио. “Ето, че за трета поредна година ЦСКА е на прага да влезе в групите на Лигата на конференциите. Лудогорец със сигурност ще се класира в един от турнирите. Левски беше на крачка от плейофите, така че мисля, че има напредък.”

Белчев смята, че не може да бъде посочен фаворит в двойката ЦСКА – Базел.

“Със сигурност ще има голяма разлика, защото и в двата отбора футболистите са различни,” заяви той. “Раличното е, че и победителят се решава в два мача. Мисля, че няма да има нищо общо на единия мач с другия.

„Следя ги от общ интерес, но виждам, че тази година отборът все още няма победа в първенството. Не мога да кажа нищо за Базел в интерес на истината.

„ЦСКА до момента се представя много добре и мисля, че има много големи шансове срещу Базел. Треньорите са добре подготвени и ще се справят с това предизвикателство и отново ЦСКА ще бъде в групите на Лигата на конференциите.

“Всичко ще бъде важно. Колегите са добре подготвени и ще направят така, че да покажат най-доброто лице на ЦСКА.

“Не мисля, че на този етап може да се каже кой е фаворит. Предишният път ние бяхме аутсайдери, но вече на този етап от надпреварата не мисля, че ще има явни атусайдери. ЦСКА няма как да бъде аутсайдер. Надявам се да покажем повече зрялост и да излезем победители.

„Винаги може и още и трябва да може, за да може нивото на футбола в България да е на по-високо ниво“, заяви той по повод представянето на българските отбори в Европа.

„Доколкото знаете, работя с млади момчета. Доволен съм от желанието и старанието в тренировъчния процес, макар че има големи пропуски. Работим стъпка по стъпка. Вече изиграхме два мача. Тепърва се сблъскват с мъжкия футбол някои от тях. Отстъпваме още физически, но за тях е добре, защото колкото по-рано се сблъскат, толкова по-бързо ще направят крачка напред“.

„Комплексно е. Колкото по-рано се сблъскат, толкова по-добре. Те трябва да разберат, че трябва да се отдадат изцяло на футбола и на този етап от тяхното развитие да оставят детското зад гърба си. Те са мъже и трябва да гледат като мъже на тези срещи, въпреки че са по-слаби физически.

“Трябва да не се страхуват от единоборства, да играят по-бързо с топката. Изискванията към тях трябва да бъдат много големи, но каквито и изисквания да имаме ние, всичко си зависи от тях, защото във футбола половинчати неща не търпи“, каза той за младите момчета, с които работи.

„Аз мисля, че не“, заяви той на въпроса дали в тима му има футболист, който е готов да играе в елита на България.

„Вечерта преди мача имахме пресконференция. Нямаше нито една швейцарска медия, а имаше само ваши колеги и аз разбрах, че от отбора на Базел ще има голямо подценяване. Те не ни брояха и смятаха, че са сигурни, че ще влязат спокойно в групите.

“Тогава разбрах, че ние сме на прага на нещо добро да направим за българския футбол и в частност за ЦСКА. Когато вкарахме изравнителния гол, аз бях сигурен, че физическото предимство беше на наша страна и беше въпрос на време да вкараме втори гол.“