google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Страсбург победи Монако с резултат 3:1 като гост на “Стад Луи II” в мач от 21-вия кръг на френската “Лига 1”. С този успех “синьо-белите” задминаха своя съперник в класирането като събраха 30 точки и заеха 7-ото място, докато монегаските се смъкнаха до 12-ата позиция с 29 пункта.

Людовик Ажорке вкара първото попадение в мача за Страсбург в 40-ата минута след добро подаване на Зухи. Втората част започна с положения за Монако, но домакините не успяха да изравнят. Адриен Томасон удвои аванса на Страсбург в 66-ата минута, след като получи хубав пас от Сисоко. Гостите сложиха точка на спора в 74-ата минута с трети гол на Стефан Митрович, който се възползва от асистенция на Лала.

В 86-ата минута Уисам Бен Йедер комбинира със Стеван Йоветич, който отправи удар право в долния ляв ъгъл, за да вкара почетен гол за домакините. Силите на Монако стигнаха само за това попадение и възпитаниците на Роберт Морено разочароваха с представянето си.

В друга среща тази вечер от френския шампионат, Монпелие надигра Дижон с 2:1 у дома и се намеси в топ 4 на класирането, след като събра 33 точки в своя актив – с една повече от петия Нант, който има мач по-малко. Попаденията за Монпелие отбелязаха Флоран Моле и Анди Делор, докато точен за Дижон бе Мама Балде.