Суарес: “Куман ме изгони, искаха ме много клубове, не само Юве”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Уругваецът призна, че за него по-важно е как се отнася треньора, а не стила на игра

Отритнaтият от Барселона Луис Суарес потвърди, лично назначеният за старши треньор Роналд Куман му е телефонирал, за да му каже, че не го иска в отбора.

“Когато от Барселона ми казаха, че вече не разчитат на мен, беше тежко, не го очаквах,” споделя бившият голмайстор на Ливърпул пред Marca.

“Куман ми се обади и ми каза, че не влизам в плановете му. Когато Барселона потвърди официално, че няма да разчита повече на мен, започнаха разговорите с Атлети, с Чоло (Симеоне)…

“Имаше интерес от много клубове, не само Ювентус. Аз исках да взема правилното решение – най-доброто за мен и моето семейство.”

34-годишният уругваец разкри, че се възхищава от мотиваторските умения на треньора в новия му клуб – Диего Симеоне.

“Той е от тези треньори, които те убеждават чрез силното си желание, позитивизма си и всичко, което знае,” казва Суарес. “Аз разчитам повече на това колко убедено говори треньорът, отколкото на стила на игра.

“Симеоне е треньор, който прави така, че посланието му да достигне до теб и те мотивира. Аз не бих искал да ставам треньор, страдаш твърде много и не можеш да накараш всички да са щастливи.”

Суарес сподели, че продължава да се възхищава на аржентинската супер звезда на Барса Лео Меси и след напускането на “Камп Ноу”.

“Меси играе на изумително ниво, той е най-добрият в света,” коментира голмайсторът на лидера в Ла Лига Атлетико Мадрид. “Меси ще се откаже, когато пожелае. Той ще реши дали последният му мач ще е за Барселона, Аржентина или другаде.”

А попитан дали според него е възможно отново да видим заедно Меси и Суарес в един отбор, уругваецът отговоря: “Може би в приятелски мач”.