Суарес се чувства отритнат от Барселона, ще иска голяма неустойка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Уругвайският нападател Луис Суарес е бесен на Барселона. Опитният голмайстор се чувства отритнат, въпреки че в последните години даде всичко от себе си за клуба от “Камп Ноу”. Поради тази причина бившият нападател на Аякс и Ливърпул не смята да спести нито цент от неустойката, която “блаугранас” ще му дължат, ако договорът му бъде разтрогнат.

През последните дни се твърди из медиите в Иалия и Испания, че Ювентус се е разбрал с уругваеца и е въпрос на време Суарес да стане футболист на “бианконерите”. Новият наставник на Барселона Роналд Куман е говорил със Суарес и го е предупредил, че не попада в бъдещите му планове.

Суарес има договор с Барса до лятото на 2021 година. Уругваецът печели по 23,4 милиона евро на година и той ще настоява оставащите му възнаграждения до края на контракта да бъдат изплатени, ако се стигне до разтрогване.

Барселона може да избегне това само ако се договори с бъдещия клуб на Суарес – в случая най-вероятно това ще бъде Ювентус, който да заплати символична трансферна сума за футболиста. Точно така се случи с Иван Ракитич, който се завърна в Севиля.