Суарес за ФИФА: Явно те винаги са срещу Уругвай
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Изглежда, че Уругвай няма никакви позиции пред ФИФА", смята Луис Суарес

Луис Суарес отправи сериозни обвинения към ФИФА. Нападателят смята, че футболната централа винаги е срещу Уругвай. Суарес има поводи за тези думи, след като южноамериканците не получиха дузпа в края на мача срещу Гана, спечелен с 2:0. При отбелязано още едно попадение, Уругвай щеше да продължи на 1/8-финалите на Световното първенство в Катар.

“Дузпата срещу Дарвин беше много чиста. Имаше контакт и с Еди”, каза Суарес, цитиран от Ройтерс.

“След края на двубоя исках да прегърна моето семейство, но хората от ФИФА не ми позволиха. Изглежда, че Уругвай няма никакви позиции пред ФИФА. Явно те винаги са срещу нас. Щастлив съм да играя на моето четвърто Световно първенство. Помислих си за 4-годишния ми син, който не ме беше виждал да играя на толкова голям шампионат. Сега записахме победа, но картината е доста тъжна. Това е доста труден момент за един баща и футболист. Ще се опитаме да дадем кураж на нашите съотборници за това, което предстои на отбора”, заяви бившият нападател на Барселона след двубоя срещу Гана.

Уругвай завърши трети в своята група на Мондиал 2022, като има равни точки с втория Република Корея, но головата разлика на азиатците ги класира напред и им осигури двубой с Бразилия на 1/4-финалите.