google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Целият свят е потресен от новината за трагичната гибел на баскетболната легенда Коби Брайънт и това личи по огромния брой публикации в социалните мрежи, в това число и от името на световни величия. 

Всички са покрусени от трагичния завършек на жизнения път на спортиста, чиято кариера се свързва с тима на Лос Анджелис Лейкърс.

Припомняме, че инцидентът с личния хеликоптер на Брайънт, доведе до смъртта и на още няколко души, тъй като по данни на полицията в него са летели общо 5 човека.

Своите искрени съболезнования изказа и Доналд Тръмп – президент на Съединените Американски Щати, който, в публикация в Туитър, нарече новината за гибелта на баскетболиста и другите жертви „ужасна“.

Приятелят на легендата –  Тайгър Уудс също е бил потресен и напълно изненадан да научи какво се е случило, защото узнал за трагичния инцидент по време на турнир, съвсем случайно, от човек, свързан с организацията на турнира.

Той признава, че е бил много озадачен, когато хората около него го подтиквали да събере сили и да покаже най-доброто от себе си „заради мамбата“. Чак по-късно той е разбрал истинското значение на тези думи и едва тогава е осъзнал, че за него това е един от най-лошите му дни, споделя великият състезател. В изявление за медиите, той казва, че най-великото качество, което е притежавал Брайънт е било неговият хъс и желание за победа. Огненият нрав на Коби, разкриващ се във всяка една от неговите изиграни мачове, Уудс определя като най-завладяващата черта на баскетболиста и негов голям приятел. Той изказа възхищението си от това, че легендата винаги е успявала да надиграе най-силният си съперник и да парира атаките му.

Пост в памет на Коби Брайънт публикува и Юсейн Болт, придружено от видео.

Съболезнованията си поднесе и великата американска актриса Упи Голдбърг, която призна, че Коби ще остане в сърцата на всички като герой, включително и в сърцето на нейния внук. „Коби Брайънт винаги е бил толкова мил с мен и семейството ми“, не крие болката си голямата актриса.

Писателят Паулу Коелю също изрази своите чувства към Брайънт и съпричастие към трагичния инцидент със затрогващо признание. Той нарече Коби много повече от велик играч и призна, че общуването с него му е дало много.

Шампион не само на баскетболното игрище, но и в живота – така определя Брайънт италианската легенда Франческо Тоти, който също публикува своя пост, в памет на великия играч. Тоти признава, че за него общуването с Коби е било истинско удоволствие и се радва, че е имал възможността да го познава.

Разбира се, други спортисти също не останаха безразлични и изразиха своята мъка, породена от кончината на великия баскетболист. Тимът на Реал Мадрид с прискърбие отбеляза, колко трудно понасят черната вест и отправят своите съболезнование към близките.

А звездата Неймар посвети едно от своите точни попадения в двубоя срещу Лил на Коби Брайънт, като след удара направи жест с ръцете си, оформяйки символично номера на баскетболната звезда – 24.

Скоти Пипън, звездата и шесткратен шампион в NBA, също не пропусна да напише колко голям шок е трагедията, сполетяла Коби Брайънт, за самия него. Той признава, че думите му не могат да опишат колко дълбоко го е засегнала тя.

От своя страна, бившият американски баскетболист Карим Абдул-Джабар, публикува видео, в което говори в памет на Брайънт и припомня неговите заслуги като вдъхновител на цяло поколение спортисти. Въпреки това, той завинаги ще остане в паметта на хората като нещо много повече от гениален атлет, признава звездата.

Почит към нелепата кончина на Коби отдаде и Рафа Надал, който нарича баскетболиста  „един от най-големите спортисти“.

Разбира се, няма как да опишем всички, които с прискърбие описват своите спомени и изказват съболезнования в социалните мрежи, но едно е ясно – светът е потънал в мъка и още дълго време не ще успее да прежали Коби Брайънт.

Нека почива в мир!