google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Световният рекордьор на 100 метра признава, че в момента Кристиано би го изпреварил

Световният рекордьор на 100 метра Юсейн Болт направи интересно признание пред популярното испанско издание Marca.

Светкавицата: Роналдо е по-бърз от мен 1

Ямайският спринтьор, който все още е притежател на най-доброто постижение в мъжкия спринт – 9 секунди и 58 стотни, заяви че в момента звездата на Ювентус Кристиано Роналдо би го изпреварил на пистата.

„Кой е по-бърз? Кристиано със сигурност, той все още е активен спортист, работи усилено и за мен е супер. Винаги е на върха в своя спорт“, коментира Светкавицата, който постави световния си рекорд на шампионата в Берлин през 2009 година.

„Това да бъда най-добрия в света е това, което ме караше да продължавам. Не беше лесно и бе истинско предизвикателство.”

34-годишният Болт се раздели с пистата през 2017 година. По време на бляскавата си кариера той спечели осем златни олимпийски медала, а освен това все още притежава световния рекорд в по-дългия спринт (200 метра) – 19 секунди и 19 стотни.

Болт призна, че в първите месеци, след като обяви края на състезателната си кариера, е изпитвал желание да се върне, но бързо осъзнавал реалността.

„Първоначално, когато гледах хората на пистата исках да се върна, но когато се сетих какво трябва да направя, за да се върна си помислих, че ще е много трудно“, допълва Болт.