Световен шампион с Аржентина: Барса трябва да приеме, че Меси напуска
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Звездата на Барселона Лионел Меси със сигурност ще продължи кариерата си другаде, смята Хорхе Валдано, който е световен шампион с Аржентина през 1986 година. Шесткратният носител на Златната топка Меси не се появи в първия ден на предсезонната подготовка на Барса под ръководството на Роналд Куман в понеделник, след като информира клуба за желанието си да напусне.

Лео Меси настоява за клаузата в договора си, която му позволява да напусне със свободен трансфер след края на сезона. Иначе Барса са поставили цена от 700 млн. евро като откупуваща клауза в договора на аржентинеца. Смята се, че Манчестър Сити води в битката за подписа на Меси, като Пари Сен Жермен и Интер също имат значителен интерес към аржентинеца.

Бившият нападател, старши треньор и генерален директор на Реал Мадрид – Валдано, който започна своята кариера в юношеския клуб на Меси Нюелс Олд Бойс и спечели Световното първенство през 1986 г. с Аржентина, е уверен, че бъдещето на 33-годишния играч е далеч от Камп Ноу. Той смята, че Барселона трябва да приеме тази реалност по-скоро.

“Или отива в друг клуб, или у дома си, но вече е напуснал Барселона. Напълно съм убеден. Не се съмнявам”, каза той в предаването Onda Cero El Transistor.

“Колкото по-скоро Барселона осъзнае, че ще загуби най-добрия играч в историята си, толкова по-скоро ще може да се съсредоточи върху възстановяването”, споделя Валдано.

Предполага се, че Меси може да промени решението си да напусне Барса, както направи, след като обяви международното си оттегляне след загубата на Аржентина във финала на Копа Америка от Чили през 2016 г.

“Това са напълно различни ситуации, защото няма договор или нещо подобно, когато Лео напусна Аржентина и се върна след това”, добави Валдано.

“Няма лични проблеми. Не знам докъде ще стигне този период, който е пагубен за клуба, играча и Ла Лига. Бартомеу трябва да мисли, че когато Меси си тръгне, той също трябва да си отиде”, казва още Хорхе Валдано.