Тайсън Фюри и Антъни Джошуа се захапаха здраво
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изглеждаше така сякаш британските боксови звезди Тайсън Фюри и Антъни Джошуа бяха се съюзили срещу Дионтей Уайлдър, който беше техен общ враг. Това съюзничество обаче вече е в историята, а само преди седмици Ей Джей беше готов да провежда тренировки с „Циганския крал“ и да му помогне в подготовката за битката срещу американеца.

На хоризонта се задава голям мач за обединяване на титлите между двамата, а добрият тон помежду им е зарязан. Тайсън Фюри определи поясите, които Джошуа притежава, като „остатъци“, Той заяви още как може Джошуа да се нарича шампион, след като не е победил шампиона, визирайки себе си.

„Вече съм бил неоспорим шампион в тежка категория, след като нанесох поражение на Кличко. Що се отнася до мен, Антъни Джошуа получи моите остатъци. Никога не ме е побеждавал, за да вземе тези пояси, тъй като бе нужно да ги овакантя заради проблеми с психическото си здраве. Те са си мои пояси. Как  е възможно да претендираш, че си шампион, като всъщност не си победил шампиона?“, каза Фюри.

Антъни Джошуа веднага отвърна с не по-малко закачлив коментар, споделяйки, че Фюри до момента е имал само два добри мача в кариерата си.

„Двубой между мен и Тайсън Фюри може да има единствено когато той премине през 3-ия си мач с Дионтей Уайлдър и аз спечеля следващия си мач срещу Кубрат Пулев. Ако Фюри има желание да се бием – ще го направим. Имаме желание, обичаме да залагаме на големи събития и да допринасяме с качествени продукти за боксовото общество, така че гледаме на тази възможност сериозно”, заяви Ей Джей.

Предстоящият опонент на Кобрата продължи: “До момента Фюри е имал два добри мача в кариерата си, когато се изправи срещу Кличко и срещу Уайлдър, а успя да запише победи и двата мача, така че е нормално сега да е развълнуван. Но трябва да е внимателен какво си пожелава, тъй като младите момчета идват надъхани и с удоволствие ще приемат неговото предизвикателство“, предупреди Джошуа.