Тайсън Фюри не приел трети мач с Дионтей Уайлдър 1
0 0

Носителят на световната титла в супертежка категория на професионалния бокс на WBC Тайсън Фюри се е отказал от трети двубой с американеца Дионтей Уайлдър – това съобщи самият боксьор пред портала The Athletic.

Фюри споделя, че е взел това решение, тъй като организаторите на този евентуален бой не можаха да намерят подходяща дата до края на 2020-та година. Първоначално Фюри и Уайлдър трябваше да се боксират в средата на юли, но заради пандемията от коронавирус сблъсъкът беше преместен за 19-и декември.

“Аз вече веднъж се съгласих да се бия с Уайлдър на 19-и декември, но след това те отново решиха да преместят мача, вече за следващата 2021-ва година. Тренирах по специална програма и в момента се намирам в пълна готовност. Така че край с мене, няма да се бия тогава. Трябва да гледам напред”, споделя Фюри.

На 22-и февруари Фюри записа успех над този противник с технически нокаут в 7-ия рунд и стана световен шампион във версия Световен боксов съвет. Това бе и първа загуба за Уайлдър на професионалния ринг. Двамата имаха една среща и през 2018-та година, когато беше фиксиран равен резултат.

34-годишният Дионтей Уайлдъре защитавал 10 пъти титлата световен шампион, като за първи път я спечели във версия Световен боксов съвет през януари 2015-та година.  Уайлдър е записал впечатляващите 42 победи, от които 41 с нокаут, една равна среща и едн загуба.