Taйсън се завърна – не обявиха победител в неравностойна битка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Динозавъра беше много по-агресивен на ринга и нанесе много повече удари

Един от най-великите боксьори в историята на – Майк Тайсън, се завърна на ринга с равенство срещу Рой Джоунс – Джуниър в демонстративен благотворителен мач от 8 рунда в “Стейпълс Център” в Лос Анджелис.

Двубоят между бившите шампиони не беше особено зрелищен, като все пак Динозавъра, в характерния си агресивен стил, опитваше да атакува опонента си.

Тайсън, завърнал се на ринга след 15 години пауза, определно беше по-добре подготвеният боксьор. Той демонстрира нелоша за годините си кондиция и бе по-свеж през всичките 8 рунда.

Рой Джоунс Джуниър от своя страна започна да изпитва трудности още в началото, като с непрестанни клинчове опитваше да накъсва мача и да избягва ударите на Майк.

Taйсън се завърна - не обявиха победител в неравностойна битка 1

 

“Тук сме за благотворителност, а и да забавляваме хората. Обичам да побеждавам, но в случая не това бе важното. В нашата ситуация, има по-важни неща от победата и титлите”, коментира Тайсън.

Джуниър пък приза, че за първи път в живота си осъзнава, защо Тайсън е може би най-великият в този спорт.

“Господи, само какви удари,” каза той след мача. “Този човек е като чук, където и да удари болката е жестока.

“Аз го обичам, той е велик, а днес осъзнах защо е така. Подходи с агресия, а само как удряше. Все пак тактиката ми проработи и мисля, че равенството е заслужено.”