google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двамата излизат на ринга за двубой от 8 рунда по 2 минути

Майк Тайсън се оказа с близо пет килограма по-тежък от своя опонент – Рой Джоунс-младши преди битката на легендите в бокса, която ще се състои в ранната неделна сутрин.

Динозавъра закова на кантара на 99.97 кг., а Джуниър се оказа 95.25 кг., което е точно 4.72 кг. по-леко тегло, от това на Тайсън.

Битката между двете суперзвезди ще се състои в осем рунда от по две минути.

Любопитно е, че няма да има странични съдии, а освен това ще се ползват малко по-големи ръкавици от обичайното. Организаторите също включиха забрана за нокаут, имайки предвид напредналата възраст на опонентите.

Тайсън тежи почти 100 кг, Джоунс - джуниър - малко над 95 1

Тайсън има баланс от 50 победи (44 с нокаут) и 6 загуби (5 с нокаут) в своята професионална боксова кароериера.

Бившият световен шампион на WBC, WBA, IBF в тежка категория се качи за последно на ринга преди повече от 15 години – на 11 юни 2005 г. Тогава той бе нокаутиран в 6-я рунд на сблъсъка си с Кевин Макбрайд, след което сложи край на кариерата си.

Джоунс – джуниър е с баланс от 66 успеха (47 с нокаут) и 9 поражения (5 с нокаут). Той е бивш световен шампион в средна, супер средна, лека тежка, полутежка и тежка категория в професионалния бокс.

Последния му сблъсък на ринга бе преди повече от 2 години – на 8 февруари 2018 година. Тогава Джоунс надделява в 10-рундова битка над Скот Сигмън в сблъсък за германската титла – WBU в полутежка категория.