Талант на ЦСКА получава капитанската лента през новия сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Валентин Антов се очертава да бъде капитанът на ЦСКА-София през новия сезон. Поне това е сигналът от контролите на “армейците” преди старта на кампанията с Пирин (2:0) и Литекс (5:2). В двете приятелски срещи Вальо Антов започна с лентата на ръката, като действаше в центъра на защитата редом до новото попълнение Юрген Матей.

Досегашният капитан ЦСКА Петър Занев пък остана резерва в двете срещи. Това е сериозна индикация, че в началото на кампанията Антов и Матей ше си партнират в сърцето на отбраната на “червените”. Почти сигурно на двамата ще се гласува доверие и в приятелския мач с с Монтана в петък. В такъв случай капитанската лента на ЦСКА отново ще бъде носена от 19-годишния талант, който направи своя дебют в българския елит преди 2 години, когато отново треньор бе Стамен Белчев. От април 2018 го насам, Антов е изиграл над 50 официални мача за ЦСКА.

Един от резервните капитани през миналия сезон Рубен Пинто напусна, след като договорът му изтече, а другият – Кристиан Малинов, се очаква да бъда продаден. Показателно е, че той не стартира и в двата спаринга досега. Така капитани занапред ще са Антов и Занев, а в някои мачове не е изключено и Тиаго да получи лентата, тъй има сериозен опит в отбора и вече ще стартира 4-ти сезон като играч на ЦСКА.

Може също да се каже, че изглеждат ясни и стартовите 11 на ЦСКА за началото на новия сезон в първенството. Позицията зад нападателя е единствената въпросителна за Стамен Белчев. В последните две проверки титуляр бе Белтраме, но това се дължеше заради лека контузия на Тиаго. Наставникът на ЦСКА обаче е запознат по-добре с качествата на португалеца, а и играчът се представи силно в края на изминалата кампания, така че вероятно ще запази мястото си сред титулярите. Има вероятност в някои от мачовете Тиаго и Белтраме да играят и заедно. Иначе на вратата Густаво Бусато си остава фаворит за титулярната позиция, но ще има сериозна конкуренция от страна на новото попълнение Димитър Евтимов.