Таранът на Етър Преслав Боруков е Играч на кръга
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят е едно от откритията на сезона в Първа лига

Преобразяването на Етър след пристигането на Александър Томаш очевидно не е останало незабелязано.

Нападателят на Болярите Преслав Боруков беше избран за Най-добър играч в 14-ия кръг на Първа лига в традиционната анкета сред футболните треньори, организирана от Прес-клуб “България”, научи 7 Спорт.

Снощи 20-годишният таран за пореден път демонстрира забележителните си реализаторски умения, осигурявайки първата шампионатна победа на Виолетовите – 1:0 срещу Царско село, с гол-шедьовър с глава, възродил спомените за някои от най-изкусните голмайстори, подвизавали се в българското първенство.

Това беше петото попадение на Боруков за сезона, а това означава, че той е вкарал половината от всички голове на Етър през настоящата кампания.

Снажният нападател, който е юноша на столичния Левски, акостира в Старопрестолния град през август, а между 2016 и 2020 година защитаваше цветовете на английския Шефийлд Уензди.

На второ място в престижната класация остана головата машина на Черно море Матиас Курьор, който се отчете с дубъл при победата на Моряците над Славия.

След него се наредиха нападателят на ЦСКА София Али Соу, капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев и острието на Арда (Кърджали) Иван Коконов.