Тарханов: “Ще се справя и сега, Славия няма да изпадне”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Руският специалист разкри, че е спасявал три пътя Криля Советов, два пъти Урал и веднъж ЦСКА

Старши треньорът на Славия Александър Тарханов увери привържениците на Белите, че ще успее да спаси отбора от изпадане – нещо, което вече е правил шест пъти с различни руски тимове.

В навечерието на столичното дерби с ЦСКА София, руският специалист отказа да обяви кой ще застане на вратата – ветеранът Георги Петков или младока Светослав Вуцов.

Ето и какво всъщност каза Тарханов пред микрофона на Дарик радио:

– Г-н Тарханов, какво е състоянието на Славия броени дни преди старта на мачовете?

– Състоянието на отбора е добро. За жалост контролите бяха неудачни, но се надяваме да се получат в първенството. Трябва да започнем да реализираме ситуациите, а и да отстраним грешките в защита. Работим по този въпрос и се надявам да го оправим.

– Защо Славия загуби всички контроли в Турция?

– Да, загубихме, но това не трябва да звучи зле за отбора, защото исках да играем със силни отбори. Това са отбори, които се борят за влизане в елита, както и с отбори от елита. Загубите са обясними. По-добре да се играе с по-силни отбори. Ако отстраним проблемите с играта в защита нещата ще се получат добре.

– Бруно Акрапович каза, че няма да позволи на ЦСКА да ви подцени. Може ли да измъкнете нещо от „червение“?

– Принципно вече нито един отбор не подценява друг. Ние също сме били в тази ситуации. Знаем си нашите проблеми. Срещу Ротор не отстъпвахме по никакъв начин, но работим върху слабостите си. Дали ще измъкнем точки ще разберем, когато мачът свърши. Ще бъде борба. Времето ще е лошо. Не искам да гадая какво ще се случи. Ние играем за победа и ще видим след мача. Имаме доста млади играчи, с тях се работи по-трудно, защото е нужно време. Имаше колебание от тяхна страна, но работим. Развиваме младите футболисти. Ние сме ги научили да играят до наказателното поле, но вече е майсторство да реализираш ситуациите и се надяваме на тяхното индивидуално майсторство.

– Може ли Георги Петков да пази срещу ЦСКА!

– Каквото аз реша, това ще бъде. Но няма да кажа какво съм решил. Опитът би помогнал на отбора в тази ситуация. Вуцов пък е един млад перспективен вратар, който показва добри игри. Ако заложим на него, със сигурност ще се справи със задачите.

– Славия никога не е била на такова място – предпоследно. Може ли да успокоите феновете, че няма да изпаднете?

– Аз дойдох в тежка ситуация в отбора. Осъзнаваме, че не е леко за работа. Ще направим всичко възможно да излезем от тази ситуация. Аз съм опитен треньор. Имал съм по-сложни ситуации в Русия и съм ги спасявал. Надявам се нещата да се подредят. Три пъти съм спасявал Криля Советов, два пъти Урал и веднъж ЦСКА. Винаги се е получавало и ще се справя в тази ситуация.