Telegraaf: Ван де Беек подписва с Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нидерландсият ежедневник Telegraaf съобщава, че до няколко часа високо котиращият се халф на Аякс ще финализира своя трансфер в Манчестър Юнайтед.

Изданието съобщава, че заради трансфера 23-годишният футболист е бил изваден от състава на амстердамския колос за контролата германския Айнтрахт Франкфурт (б. р. – в нея Аякс спечели с 2:1).

Още няколко нидерландски медии твърдят, че Ван де Беек е постигнал споразумение с Червените дяволи, въпреки купищата публикации, които го свързваха с Барселона, след като сънародникът му Роналд Куман зае треньорския пост.

Според Telegraaf трансферната сума, която Манчестър Юнайтед ще плати на Аякс е около 55 милиона евро.

Именно под ръководството на Куман Ван де Беек започна да играе редовно в националния отбор на Нидерландия и вече записа 10 мача.

През миналия сезон Дони реализира 10 гола и се отчете с 11 асистенции преди холандското първенство да бъде прекратено през март.

Звездата на халфа изгря през сезон 2018/19, когато Аякс беше буквално на секунди от финал в Шампионската лига.

Ван де Беек, който от дете е привърженик на Аякс, беше считан за сигурно ново попълнение на големия конкурент на Барса в Ла Лига – Реал Мадрид.

На “Сантяго Бернаеу” обаче на този етап замразиха по-големите трансфери, тъй като глобалната пандемия и последвалите крупни загуби на някои от партньорите на Краслкия клуб наложиха затягане на коланите.