Тен Хаг може да даде на Ман Юнайтед това, от което се нуждаят
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ерик тен Хаг ще бъде натоварен със задачата да напише нова глава в историята на Манчестър Юнайтед

Лято на промяна и трансформация предстои за Манчестър Юнайтед. След като сезонът за “червените дяволи” приключи в неделя срещу Кристъл Палас на “Селхърст Парк”, всички, свързани с клуба, ще гледат напред към ново начало под ръководството на новия мениджър Ерик тен Хаг. Нидерландецът беше официално назначен за нов треньор на клуба миналия месец и пристигането му ще постави началото на нова ера на “Олд Трафорд”.

Въпреки че ще се изисква търпение от клуба и неговите привърженици, се очаква Тен Хаг да върне Юнайтед на пътя на успеха. Той ще пристигне на “Олд Трафорд” след страхотен период в Аякс и ще се надява да продължи с успехите на ново място. Остава обаче да видим дали нидерландецът ще успее да повтори успеха си във Висшата лига. Ако Ман Юнайтед иска да просперира с неговите методи, една от най-големите му задачи това лято ще трябва да бъде да се опита да направи отборът доста по-труден за побеждаване.  “Червените дяволи” загубиха 11 от 37-те си мача в лигата този сезон – най-много загуби в първенството от сезон 2013/14, като също така допуснаха 56 гола. Това означава, че те са допуснали повече попадения от всеки друг отбор, който в момента е в топ осем на таблицата.

Тен Хаг трябва да се заеме сериозно с подобряване на състоянието на Ман Юнайтед в защита преди началото на сезон 2022/23. За щастие той е треньор, който е способен да накара защитниците си да свършат работата, която се очаква от тях, като Аякс се похвали с най-добрия рекрод в отбрана в Ередивизи този сезон, като допусна само 19 гола в 34 мача по пътя към спечелването на титлата. Освен това защитниците на Юнайтед трябва да се вдъхновят от факта, че дуото на Аякс Лисандро Мартинес и Юриен Тимбър – и двамата защитници, спечелиха лични награди миналата седмица. Мартинес спечели наградата за Играч на сезона на Аякс, а Тимбър, който е силно свързан с трансфер на “Олд Трафорд”, спечели наградата за Талант на годината.

Двама защитници спечелиха най-добрите индивидуални отличия на Аякс, въпреки че клубът завърши сезона като шампион на лигата, вкарвайки 98 гола – това подчертава колко важна е стабилната защита за начина на игра на Тен Хаг. Той просперира като мениджър със стабилна игра в отбрана, освобождавайки атакуващите си играчи в другия край на терена. Така защитниците на Юнайтед, които преживяха труден период през този сезон, трябва да се насърчат от предстоящото пристигане на Тен Хаг. Той ще иска да направи “червените дяволи” отново атрактивен отбор, но това няма да бъде постижимо без стабилна игра в защита.