Тео Ернандес: Щях да ида в Леверкузен, но Малдини промени всичко
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Когато Златан говори, ние слушаме", разкри той

Защитникът на Милан – Тео Ернандес даде интервю пред френския „Екип“, в което говори за трансфера си при “росонерите” през 2019 година, стила си на игра и целите пред отбора.

“Идването ми в Милан, е най-вече благодарение на Паоло Малдини. Бях много близо до трансфер в Байер (Леверкузен), но той преобърна всичко. Дойде да ме види по време на почивката ми в Ибиса. Поговорихме си за футбол и веднага разбрах, че Милан е подходящото място. Той ми каза много хубави неща за играта ми и прогреса ми. Няма по-добър модел за пример от него за моята позиция и за Милан.”

“Още щом дойде в отбора, Пиоли настояваше да играя така, както знам. Той ми даде свобода и прояви разбиране към моите същност и сила, вместо да ме ограничи. Имам ДНК на нападател в тялото на защитник. В Милан се подобрих по отношение на головете, просто ми се получи с Пиоли. В националния отбор Дидие Дешан също ми казва да натискам в атака, но също така добавя да не забравям да помагам в защита.”

“Мисля, че схемата -5-2 е най-добрата за моите качества. Мога да атакувам повече – разполагам с целия фланг пред себе си и мога да се впускам в предни позиции. Също така знам, че в защита има кой да ме покрие, когато тръгвам в атака. Когато играя в отбрана от четирима, е различно. Тогава нямам толкова свобода в атака. Аз съм по-скоро атакуващ играч, отколкото защитник. Аз съм модерен бек, който обича да участва в играта, да следи движението и да бележи. Това включва рискове, но сме наясно с тях. Имам необходимата физика за тази работа, въпреки че понякога е трудно да тичам напред-назад. Навъртам около 10 километра на мач.”

“Аз съм трети или четвърти капитан в йерархията. Пред мен са Алесио Романьоли, Франк Кесие, Давиде Калабрия и Симон Кяер. Но заради контузиите и коронавируса успях да нося капитанската лента три пъти. Страхотно е да бъдеш капитан на Милан на 24 години! Командваш повече и се чувстваш по-силен. За първи път в кариерата си носех лентата. Дори при юношите не съм бил капитан. Това е чудесно преживяване. Намерих правилния клуб в подходящия момент. Имаме голямо бъдеще като отбор, можем да съживим Милан. Хората около нас също са страхотни. Ето защо преподписах до 2026 година. Тук всичко е налице, за да живея добре. Сега трябва да спечелим титлата. От това се нуждаем, за да върнем Милан на мястото му, което е върхът.”

“С Жиру сме близки, той е добър човек. През този сезон прави невероятни неща. Дължим му много за това, че още сме в борбата за титлата. Той е щедър на терена и извън него. Оливие е боец и модел за пример. Ибра пък е лошо момче, но в добрия смисъл. Той също е боец, дори в тренировките. Извън терена обаче е добър човек и винаги иска да ни помага, като ни дава съвети. Когато Златан говори, ние слушаме.”, разкри Тео.