google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кайседо изпреварва Митко Илиев (Локо Пловдив) и Спас Делев (Арда)

Еквадорският нападател на ЦСКА София Жорди Кайседо беше избран за Най-добър играч в 18-ия кръг на Първа лига в традиционната анкета сред футболните треньори, организирана от Прес-клуб “България”, научи 7 Спорт.

Стрелецът осигури ценната победа на Армейците с 1:0 над Черно море след ювелирен изстрел с глава. Успехът доближи ЦСКА само на три точки от оглавяващия временното класиране Лудогорец, при това само седмици преди прекия сблъсък между двата тима в Разград.

Впечатляващото представяне на Кайседо не бе пропуснато в родината му, където отразиха подобаващо победата на ЦСКА и гола на своя съотечественик.

Местният Diario La Diez дори възкликна: “Терминатор! Кайседо показа силата си и отбеляза дебютно попадение! Ново име изгрява на небосклона и то само ще обогати новата генерация на еквадорския футбол.”

Подгласник на еквадореца в престижната класация на Прес-клуб “България” е капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев, който бе с основен принос за успеха на носителя на Купата на България над Лудогорец с 3:2.

Илиев увенча силната си игра с зрелищен гол, като не остави шансове на стража на Орлите Ренан с майсторски прехвърлящ удар.

Героят на Арда от драматичната победа над Ботев (Враца) – Спас Делев, остава трети, а с подкрепа в гласуването се отличава и Тони Тасев (Монтана), донесъл скъпоценните три точки на тима от северозападния град в битката с ЦСКА 1948.