Тиаго се сбогува със съотборниците си в Байерн, сигурен е за Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Испанският халф Тиаго Алкантара се е сбогувал със своите съотборници в Байерн Мюнхен, след като е постигнал договорка с Ливърпул за личните си условия, инфорира RMC Sport. Очаква се трансферът на Тиаго да стане официален до няколко дни и той да играе на “Анфийлд” през следващия сезон.

Както е известно, Тиаго Алкантара има договор с баварците до юни следващата година, но той категорично е отказал да го поднови, изявявайки желанието си да премине в тима на Юрген Клоп. Според информацията двата отбора вече са се договорили за трансферната сума, а халфът е разбрал за личните условия по договора си с шампиона на Висшата лига.

Тиаго ще подпише договор за 4 години с английския тим. Той ще бъде второто ново попълнение на “мърсисайдци” това лято, след като преди няколко дни Юрген Клоп подсили своя отбор с евия бек на Олимпиакос Костас Цимикас.

Тиаго постигна големи успехи с Байерн, като спечели титлата в Бундеслигата цели седим пъти в седемте си сезона на “Алианц Арена”. Испанецът ще остане в тима на Ханзи Флик до края на Шампионската лига, като баварският гранд ще се бори за място на финала тази сряда срещу френския Лион, който елиминира Ман Сити.

На 1/4-финалите Байерн записа разгромен успех с 8:2 срещу Барселона и изуми футболния свят със своето представяне. Тиаго бе сред титулярите и изигра цял мач за баварците.