google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилският защитник е поискал ценен съвет от Златан Ибрахимович за дълга кариера във футбола

Защитникът на Челси Тиаго Силва заяви, че иска да играе до 40-годишна възраст. Бразилецът се присъедини към “сините” от Пари Сен Жермен със свободен трансфер през 2020 г. и някои поставиха под въпрос мъдростта да привлекат 35-годишния тогава бранител, но много скоро се оказа, че това е гениален ход.

Капитанът на Бразилия стана победител в Шампионската лига за първи път в дебютния си сезон на “Стамфорд Бридж” и бързо удължи договора си с Челси. Вече на 38 години, Силва е играл всяка минута за “сините” във Висшата лига през този сезон и разкри, че не планира да спре скоро с футбола.

„За мен е много важно да мога да играя на това ниво на тази възраст, но не е лесно, особено във Висшата лига. Интензивността е висока от първата минута до последната, така че трябва да си в топ кондиция през цялото време. Може да съм на 38 години, но мисля, че мога да помогна на този отбор колкото е възможно повече.

Силва, който също е играл за Милан в забележителната си кариера, разкри, че е говорил с един от най-добрите от времето си в Италия по отношение на удължаване на кариерата му. Преди да играят заедно в ПСЖ, Силва бе заедно с Ибрахимович в Серия А, като спечели титлата в лигата през 2011 г. – постижение, което нападателят повтори миналата година, след като се завърна в италианската столица, на 40-годишна възраст.

„Често говоря със Златан и напоследък по-често, защото Челси ще играе срещу Милан в Шампионската лига“, добави Силва.

„Целта ми е да играя до 40-годишна възраст, но не знам дали ще бъде на това ниво. Зависи от този сезон и ще видим какво ще се случи на Световното първенство. Зависи и от удължаване на договора ми, но да, целта ми е да играя до 40-годишна възраст.”