Тифозите на Интер към Лукаку: Беше крал, а сега просто футболист
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Курва Норд" излезе с официално изявление преди завръщането на белгиеца при "нерадзурите"

Най-върлата фенска група на Интер – “Курва Норд” излезе с официална позиция за сигурното връщане на нападателя Ромелу Лукаку на “Джузепе Меаца”.

Белгиецът си тръгна от клуба през миналото лято, за да се завърне в Челси след два силни сезона с екипа на “нерадзурите”, в които вдигна и титлата на Италия. Още тогава тифозите заявиха, че никога няма да забравят предателството на Лукаку.

Сега той се връща под наем от Челси срещу сумата от 10 милиона евро, но феновете не са много ентусиазирани за някогашния си любимец.

Ето какво гласи и цялото им изявление:

“Предвид възможното завръщане на Лукаку в Интер трябва да изясним някои неща:

“Курва Норд” ще подкрепя Интер и няма да освирква играча (въпреки поведението му през миналото лято);

Никой не бива да го приветства с шалове и банери, принадлежащи на “Курва Норд” и сродни агитки;

Каквото и да правим с него в бъдеще, то трябва да бъде заслужено на терена с пот и смирение…Подкрепяхме го (и се отнасяхме към него) като крал, а сега е играч като всички останали. Искаме да изясним за всички, че никога няма да освиркваме Лукаку, ако отново облече фланелката на Интер. Въпреки това призоваваме всички фенове на Интер да не попадат в другия капан – този, в който веднага да тичат при него и да им текат лигите. Има го инстинктивният и емционален аспект, но преструването, че нищо не се е случило само би ускорило допълнително този процес, който от години има за цел да направи всички нас глупави и угоднически потребители. Ние сме и трябва да останем СЪРЦЕ – ДУША – УПОРИТОСТ – ИНТЕРИЗЪМ. Ние не сме господа, които са на милостта на трансферите на играчите и клубовете. Взехме си бележка от предателството на Лукаку и бяхме много разстроени. С времето можем дори да простим подобни неща към даден играч, но фактите си остават същите. Сега, Ромелу, нека ритаме и тичаме”, пише в публикацията на “Курва Норд”.