Тимо Вернер ще пропусне срещата срещу Байерн (Мюнхен)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Това е вид лумбаго. Не е драматично. Но много неща идват от този проблем. Когато там те измъчва, ти си ограничен в действията си“

Нападателят на РБ Лайпциг Тимо Вернер ще пропусне съботния мач срещу лидера в Бундеслигата Байерн Мюнхен поради “постоянни болки в гърба”, съобщи клубът. Вернер не взе участие и в срещата за Купата на Германия срещу Веен (2:3).

“Това е вид лумбаго. Не е драматично. Но много неща идват от този проблем. Когато там те измъчва, ти си ограничен в действията си“, заяви старши треньорът Марко Розе на пресконференция.

Но контузията идва в неподходящ момент за Вернер, който загуби титулярно място от средата на август и прекрати дългата си „голова суша“ едва миналата събота срещу Борусия Мьонхенгладбах (1:0).

РБ Лайпциг спечели последните си два мача срещу Байерн, включително откриващата сезона Суперкупа на Германия през август с категоричното 3:0. Розе обаче смята, че оттогава Байерн е направил много подобрения.

„Някои структури в играта на Байерн не са се променили. Но има различен стремеж, повече чистота, повече ритъм. Те направиха големи крачки напред“, добави специалистът.

Байерн оглавява таблицата по голова разлика пред Байер Леверкузен с по 13 точки, а четвъртият Лайпциг изостава с една.

Коефициентите за мача в събота срещу Лайпциг са в полза на Байерн, а ако преминете през 5 бързи стъпки за winbet регистрация ще имате възможността да се възползвате и от специални оферти за залози на Бундеслигата.