Тите предупреди: Миналото не може да служи за пътеводител
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ние сме непобедени през последните два турнира Копа Америка и имаме по-добра статистика от аржентинците, но не виждам какво значение има това"

Селекционерът на бразилските национали Тите е на мнение, че сушата от 28 години без трофей от голям турнир за Аржентина не е гаранция, че „гаучосите“ ще загубят и предстоящи финал на Копа Америка. Аржентина печели турнира последно през 1993 година, а на финала в тазгодишната надпревара ще срещне именно Бразилия.

“Миналото не може да служи за пътеводител. Ние сме непобедени през последните два турнира Копа Америка и имаме по-добра статистика от аржентинците, но не виждам какво значение има това”, смята Тите.

Все пак Бразилия остава големия фаворит за трофея, а президентът Жаир Болсонаро дори прогнозира победа с 5:0.

“Фокусираме се върху нашите приоритети, а те са подготовка, тренировка и концентрация. Другото оставяме на феновете и на медиите, защото то не ни касае в момента. Понякога има провокации, друг път има излишно възхваляване, а в трети случаи хората се обръщат към историята. Да не говорим, че започват да се сравняват и отделни футболисти в мачове, в които са се срещали с клубовете си. Всичко това обаче няма особено значение. Във футбола важно е да работиш усърдно, да се подготвиш перфектно и да изиграеш добър мач”, добавя специалистът.