google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Томас Мюлер беше централна фигура в най-необикновената среща в международния футбол. Германският нападател откри резултата при успеха на неговата страна със 7:1 над Бразилия на Световното първенство през 2014 година. Снощи той направи точно същото, за да даде тон на успеха на Байерн Мюнхен с 8:2 срещу Барселона на Лионел Меси.

Томас Мюлер: Нападателят, който продължава да бъде част от най-големите моменти във футбола

Докато коментира снощната среща за BT Sport, Стив Макманаман оприличи разгрома на Байерн над техните испански противници на двубоя между Бразилия и Германия преди шест години.

Томас Мюлер: Нападателят за най-големите моменти във футбола 1

„Този мач ми напомня за момента, когато Германия победи Бразилия със 7:1 на световното първенство. Случва се абсолютно същото ”, каза бившето крило на Англия, след като Мюлер вкара втория си гол в 31-ата минута.

Барселона не успя да направи нищо, за да спре съперника, а самият Мюлер даде подобна оценка след края на мача.

„При победата в Бразилия нямахме същия контрол“, каза той. “Да, бяхме добри, но тази вечер начинът, по който доминирахме в срещата, беше брутален.”

Контролираната бруталност е донякъде подходящ начин да се опише играта на Мюлер. Извън терена нападателят е известен като лекомислен персонаж в и около клуба си. Но след като стъпи на игралното поле, той е напълно различен. Това личи дори по начина, по който той празнува головете си. Мюлер никога не е се е радвал бурно. Вместо това има хладнокръвна реакция, след като вкара топката в мрежата. Съобщението е ясно: Работа свършена; сега взимаме топката и правим същото отново.

Защо Мюлер остава недооценен

Въпреки че вече повече от десетилетие сме свикнали да виждаме Томас Мюлер да вкарва важни голове и да печели трофеи, пълният мащаб на неговите постижения обикновено е незабелязан в цяла Европа. Мнозина забравят, че никой не е вкарал повече голове от юношата Томас Мюлер на Световното първенство през 2010 г. в Южна Африка. Четири години по-късно той спечели най-голямата футболна награда със своята страна. В годините след това творческите таланти на звездата на Байерн Мюнхен често също остават незабелязани.

За Байерн Мюнхен в момента Мюлер е записал 199 гола и 193 асистенции в 533 мача. След като помете Барселона в петък вечер, мнозина очакват той да добави още един медал от Шампионската лига към 23-те си големи трофея на клубно и международно ниво.

Подобно постижение може само да укрепи статуса на Томас Мюлер като германска футболна легенда. Извън собствената му държава е време и останалата част от футболната общност да признае величието му.