Томас Мюлер върна Байерн на победния път след успех над Фрайбург
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците постигнаха трудна победа срещу Фрайбург с 2:1 на "Алианц Арена"

Байерн Мюнхен сложи край на серията си от два мача без победа, след като надви Фрайбург с 2:1 в двубой от 16-ия кръг на немската Първа Бундеслига. В герой за баварците се превърна Томас Мюлер, който реализира победното попадение в 75-ата минута. Иначе Роберт Левандовски бе дал аванс на Байерн още в началото на мача, а Нилс Петерсен вкара за Фрайбург през втората част.

В средата на седмицата Байерн претърпя голямо разочарование, след като бе елиминиран от втородивизионния Холщайн Кил в турнира за Купата на Германия. Възпитаниците на Ханзи Флик не бяха в най-добрата си форма и днес срещу Фрайбург, но все пак се върнаха на победния път, тъй като в миналия кръг на Бундеслигата пък загубиха от Борусия Мьонхенгладбах с 2:3.

С победата срещу Фрайбург, Байерн събра 36 точки в своя актив и увеличи аванса си на върха в класирането на 4 точки пред втория РБ Лайпциг. Тимът на Фрайбург пък остана на 8-ата позиция с 23 спечелени точки.

В следващия си мач отборът на Байерн Мюнхен гостува на Аугсбург на 20 януари, а четири дни по-късно ще пътува до Гелзенкирхен за среща с последния в класирането Шалке 04. Ханзи Флик ще се надява баварците да подоборят играта си до 23 февруари, когато Байерн гостува на Лацио в първия 1/8-финален мач между двата тима в Шампионска лига.